21 iunie 2024 20:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
chirurgie-estetica-chirurgie-plastica
()

Chirurgia plastică și chirurgia estetică sunt uneori folosite interschimbabil, dar dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală reconstructivă sau doriți o procedură cosmetică electivă, este important să cunoașteți diferența.


Ce este chirurgia plastică?


Chirurgia plastică este un domeniu larg care cuprinde atât procedurile cosmetice (estetice), cât și procedurile reconstructive. Chirurgia reconstructivă se concentrează pe repararea sau reconstrucția problemelor cauzate de deformări congenitale, îndepărtarea tumorilor precum cancerul, traumatismele sau alte motive. Alte proceduri de chirurgie plastică mai puțin cunoscute includ chirurgia tunelului carpian, microchirurgia, rinoplastia și chirurgia nervilor periferici.


Ce este chirurgia estetica?


Chirurgia cosmetica sau estetică este ceea ce se gândesc cei mai mulți oameni când aud termenul de chirurgie plastică, iar acestea sunt proceduri efectuate pentru a îmbunătăți aspectul unei persoane pentru a-i ajuta respectul de sine. Acestea sunt proceduri elective, pacienții sunt de obicei sănătoși înainte de a fi operați, iar asigurarea nu acoperă aceste proceduri.


In Romania , interventiile de chirurgie estetica  si cele de chirurgie plastica, reconstructiva si reparatorie sunt realizate doar de chirurgi, medici specialisti in Chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva. Durata acestei specializari este de 5 ani.


Medicii specialisti sunt acreditati de Colegiului Medicilor din Romania  si sunt membrii ai asociatiilor profesionale : „Societatea Română de Chirurgie Estetică „, „Asociația Chirurgilor Plasticieni din România,  Societatea Română de Chirurgie Estetică”

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Lifting de san – chirurgie estetica

Blefaroplastia estetică este procedura de chirurgie plastică prin care se îndepartează excesul de tegument si grăsime (ce alcătuiesc „pungile” si ridurile ale pleoapelor), eliminând cauza aspectului de îmbatrinit si obosit al ochilor; si ridicarea sprincenelor căzute.

Citeste mai mult »

Gicantomastia juvenila – afectiune si trauma

Adolescenta este o etapa a provocarilor, a transformarilor si-a cautarilor, atat pentru tineri, cat si pentru parinti. Un test al echilibrului, in sine, uneori greu de depasit datorita vulnerabilitatii tinerilor, acestia fiind mai receptivi ca oricand la ei insisi si la ceilalti. Imaginea de sine le este in curs de definire, acceptarea sociala devine prioritara, activitatile si curiozitatile se diversifica. Ce poate fi mai solicitant decat atat?

Citeste mai mult »

Articole recomandate

Ochii mamei, buzele tatalui, nasul matusii, sprancenele unui strabunic – avem particularitati faciale feminine si masculine deopotriva, mosteniri de familie, insa, chipul ne indica precis ce culoare au avut botoseii in maternitate. Tocmai de aceea, pacientii transgenderi acorda o atentie speciala chipului, indiferent daca intervin sau nu asupra restului corpului, fiind esential in stabilirea modului in care doresc a fi perceputi.

MESOTERAPIA- este un tratament nechirurgical ce utilizeaza microinjectii cu substante homeopate sau vitamine, in stratul mijlociu al pielii , pentru a realiza vindecarea sau corectarea unei arii specifice a corpului.Mesoterapia se considera a fi ultima noutate in reducerea celulitei, sculptarea corpului sau reintinerirea fetei.

Meniu