()

Societatea de azi dă mare pret pe aspectul tănar si prezentabil. Din ce în ce mai multi bărbati de diferite vârste si moduri de viata, apelează la metode de chirurgie plastică in scop estetic si cosmetic. Telul bărbătilor de obicei este ca sa aiba un nas mai potrivit, o fata mai tânară sau o talie mai subtire. La acestea se adăugă si acoperirea zonelor de calvitie sau alte deficiente estetice accidentale sau datorite vârstei.

„In timpul consultatiei vi se vor oferi informatii despre operatia pe care planuiti s-o faceti. În timp ce chirurgul vă va explica diferite aspecte ce vor influenta operatia, fiti sigur ca ati înteles tot ce vi se spune.”

Evident, procedurile operatorii folosite pentru a atinge aceste teluri iau în considerare factori de genul grosimii pielii, linia bărbii, sau tipologia corpului. Aceste explicatii oferă unele notiuni speciale bărbătilor care iau in considerare chirurgia cosmetică. Ea nu răspunde la toate întrebările dvs., deoarece multe depind de factorii specifici individuali. Este bine ca pentru orice nelămurire să apelati la chirurgul plastician.

Chirurgie estetica  pentru barbati

Programarea operatiei O bună colaborare între dvs. si chirurg este esentială în vederea progrămării operatiilor în timp, sau fiecare operatie în parte. În timpul primei consultatii veti fi rugat să explicati de ce doriti să vă operati si cum doriti să arăatati si să vă simtiti ulterior. Este important să lăsati la o parte orice jenă si să exprimati direct despre asteptările dvs. si să vă asigurati că va-ti înteles perfect cu medicul chirurg. Atunci medicul vă evalua conditia dvs. a sănătătii, vă va examina, va face fotografiile preoperatorii, si vă va da explicatii despre procedurile potrivite cazului dvs.. Veti discuta tipul de anestezie folosită, riscurile operatiei si costurile acestora. Dacă vreo parte din consultatie vă face să vă simtiti incomod, sau dacă aveti dorinte speciale, in ceea ce priveste intimitatea, să nu uitati să atentionati medicul dvs.. Este important să aveti asteptări realiste asupra resultatelor operatiei. Amintiti-vă ca medicul chirurg va realiya o îmbunătătire si nu perfectiune. Nu uitati ca vârsta si sănătatea au un rol important in calitatea rezultului.

OPERATIA

In timpul consultatiei vi se vor oferi informatii despre operatia pe care planuiti s-o faceti. În timp ce chirurgul vă va explica diferite aspecte ce vor influenta operatia, fiti sigur ca ati înteles tot ce vi se spune.

CHIRURGIA FACIALA : Dacă planuiti o operatie facială sau la nivelul gâtului, Chirurgul va examina întreaga regiune cap- fata- gît; Linia de insertie a parului facial, daca sint cicatrici pe fata, calitatea pielii, daca pielea gitului e lasata sau intinsa, etc. In general se stie că pielea bărbatilor de pe fată are o vascularizatie mai bogată decât cea a femeilor. În timpul operatiei bărbatii sângerează mai mult si sunt riscuri mai mari de hematom (colectie de sânge sub piele). De asemenea orice cicatrice postoperatorie va fi mai dificil pentru bărbati de ascuns deoarece ei nu poartă make-up ca si femeile.

Cresterea părului si cresterea bărbii are un rol important în cazul unui lifting facial. Dacă sunteti în curs de chelire sau aveti părul foarte subtire este necesară o măiestrie chirurgicală pentru a ascunde inciziile de lifting în special în zona temporală. Dacă pielea păroasă a gâtului este trasă în spatele urechilor în timpul operatiei veti constata că va trebui să va bărbieriti în spatele urechilor sau în spatele gâtului. Oricum epilarea electrică poate corecta această problemă.

Pentru multi barbati reprezintă o problemă grăsimea de sub bărbie. La pacientii tineri liposuctia este suficientă pentru a corecta problema. Pacientii mai în varstă insă necesită un lifting facial si cervical complet, aceasta poate include îndepărtarea pielii în exces si întinderea muschiului platisma care se găseste pe fiecare parte a gâtului. Acesti muschi sunt de obicei mai grosi la bărbati decât la femei dar nu reprezinta o problemă pentru chirurgul plastic. Bărbieritul trebuie amânat pentru trei săptămăni în cazul unui peeling chimic sau în cazul dermabraziei.

Aceste proceduri îndepărteaza straturile superficiale ale pielii asa că fata va rămâne sensibilă, edematiată si de culoarea roz pentru câteva săptămâni postoperator. Unii bărbati sunt fericiti că cresterea bărbii ajută la mascarea culorii roz a pielii, mai ales dacă nu folosesc make-up. Se recomandă renuntarea la alcool pentru patru săptămâni postoperator pentru că alcoolul cauzeazăa o intensificare a rosetii si a edemului facial.

SCHIMABAREA TRĂSĂTURILOR FACIALE: Schimbarea procedurilor cosmetice cum sunt blefaroplastia, rinoplastia si implantele faciale se realizează în general la fel pentru bărbati si femei. Totusi este important să-i spuneti chirurgului dacă doriti o imagine mai masculină a fetei dvs. cum ar fi o bărbie mai proeminentă, pometi mai mari sau un nas mai puternic.

TRANSPLANTUL DE PĂR Principalul aspect pentru bărbatii care se gândesc la implantul de păr este durata. Implantul de păr care să ducă un aspect natural al părului necesită multiple interventii chirurgicale cu timp de recuperare îndelungat (18 luni până la 2 ani). Trebuie să fiti preveniti că inciziile sau zonele donatoare pot fi vizibile pentru ceilalti mai ales în stadiile incipiente ale transplantului de păr. Dacă munca sau stilul dvs. de viată nu este compatibil cu acest tratament îndelungat cereti chirurgului alternative la transplantul de păr cum ar fi chirurgia lamboului sau reductia scalpului.

LIPOSUCTIA forma ideală a corpului masculin este considerată a fi suplă si atletică, cu umeri largi, abdomen plat, si coapse înguste. Totusi pe măsura ce bărbatii îmbătrânesc grăsimea tinde să se acumuleze pe abdomen si în flancuri, în regiunea sânilor (ginecomastie), si de-a lungul bărbiei si gâtului. Bărbatii solicită liposuctia pentru a îndepărta aceste depozite adipoase rezistente la dietă si efort fizic. În multe cazuri liposuctia poate corecta eficient aceste probleme. Bărbatii îsi mentin elasticitatea pielii mai mult decât femeile, si zonele de grăsime de sub piele sunt mai ferme si mai vascularizate decât la femei. Datorită acestor factori liposuctia este foarte eficientă la bărbati. Bărbatii care au portiuni de piele atârnândă precum si zone cu tesut adipos în exces pot opta pentru o procedura traditională de excizie a pielii asociată cu liposuctia. Excizia se poate face si la pacientii cu ginecomastie la care mărirea sânilor e produsă în mare parte de tesut glandular decât de grăsime.

ABDOMINOPLASTIA Poate fii aleasă de bărbati care au pielea abdominală ce atârnă (de obicei după slăbire excesivă), muschii abdominali lăsati si sau hernii neglijate. Este o operatie de anvergură ce îndepărtează excesul de grăsime, strânge muschii peretelui abdominal si îngustează talia. Perioada de recuperare poate fi între 2 si 4 săptămâni. Bărbatii cu un tonus tegumentar bun care au doar un exces moderat de tesut adipos abdominal au indicatie doar pentru liposuctie. Îmbunătătirile aspectului musculaturii: se realizează folosind implante cosmetice. Implantele de gambă, folosite initial pentru a restaura aspectul gambei în urma accidentelor sau victimele poliomielitei sunt folosite acum pentru a crea un aspect cosmetic plăcut la nivelul gambei. În mod similar se pot folosi implantele de pectorali etc. Se poate utiliza liposuctia pentru a sculpta aria abdominală creând conturul natural al musculaturii abdominale.

DUPĂ OPERATIE Zilele si săptămânile imediat postoperatorii sunt critice pentru obtinerea unui bun rezultat. De aceea este important să urmatti instructiunile chirurgului: repaus fizic, purtarea pansamentelor sau a corsetelor compresive, odihna, evitarea expunerii la soare, evitarea alcoolului si tigărilor, evitarea activitătilor fizice, sport, sex. Totusi chirurgul plastic realizează că, uneori este dificil pentru bărbati, care sunt programati de societate să fie stoici, să rămână în pat pentru un timp mai îndelungat sau să accepte ajutor de la altii în timpul recuperării. Studiile arată că bărbatii adesea nu constientizează durerea si se simt stânjeniti să ceară ajutor. Bărbatii care resping ajutorul pot avea o recuperare dificilă mai ales dacă apare depresia postoperatorie. Pentru a evita aceste probleme este important sa aranjati să aveti la dispozitie o persoană care să va ajute atât fizic cât si emotional pentru o săptămână după operatie. Dacă aveti acest ajutor si vă odihniti suficient veti creste sansele pentru o recuperare mai bună si mai scurtă.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii medicii specialisti

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.