14 decembrie 2024 21:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
cum alegem chirurgul chirurgie estetica Romania
()

Cand va hotarati sa suferiti o interventie plastica, un lucru foarte important este cum va alegeti medicul / clinica. Este foarte important ca medicul la care apelati sa fie un om de incredere, cu care puteti comunica usor. Un chirurg plastician este mai intai de toate chirurg, in sensul ca pana la a face chirurgie estetica, el a profesat chirurgia pur si simplu. De aceea are o vasta experienta in diferite situatii, prevazute sau nu, care pot aparea in timpul operatiei.

 

 

Alegerea chirurgului potrivit este una dintre alegerile tale cele mai importante. Vei vrea sa gasesti un medic chirurg care sa-ti înteleaga dorintele si care sa-ti puna la dispozitie o planificare pre-operatorie, astfel încât sa ai toate informatiile necesare pentru fiecare pas al procesului.

 

In Romania, chirurgia plastica este un domeniu relativ nou. Chiar daca si mai demult se practica intr-o oarecare masura chirurgia reparatorie, ca domeniu in sine constituie ceva inedit in tara noastra. Competenta unui plastician se poate masura prin reputatia de care se bucura.


Medicul pe care il alegeti trebuie sa fie interesat de cazul dumneavoastra particular, sa va vorbeasca, sa va explice clar situatia si procedurile vare vor urma.

 

Pretul scazut nu este un criteriu optim pentru alegerea unui cabinet de chirurgie plastica. Operatiile la care va supuneti trebuie facute de o mana priceputa, altfel pot aparea consecinte iremediabile. Pentru protectia dumneavoastra si pentru prevenirea unor accidente sunt necesare proceduri si formalitati destul de costisitoare. Astfel, pretul foarte scazut al operatiei poate fi semn de incompetenta si aceasta intr-un domeniu in care nu-si poate avea locul.

 

Trebuie ca dumneavoastra sa alegeti operatia in deplina cunostinta de cauza, sa fi priceput toate procedurile la care veti fi supus. Trebuie sa capatati incredere in faptul ca medicul va ramane alaturi de dumneavoastra.

 

Mediul in care se fac aceste operatii este extrem de important.

 

Personalul clinicii la care apelati trebuie sa fie instruit foarte bine in domeniu. Trebuie sa fie apreciat de colegii de breasla, in acest scop afilierea la societatea de profil (in Romania: Societatea romana de chirurgie plastica si reparatorie: la societati care activeaza in plan european si mondial). Experienta in dierite clinici este la fel de importanta.

 

Experienta clinicii este un alt factor de care trebuie sa se tina cont.   Este foarte important sa fiti tratati de oameni care isi iubesc meseria si a caror specializare este exclusiv chirurgia plastica.

 

DE RETINUT!

  •  adresati-va intotdeauna unei clinici de chirurgie plastica cu autorizatie de functionare;
  •  in general autorizatia de functionare este expusa in cadrul clinicii , la vedere;
  • asigurati-va ca medicul la care va adresati este specialist de chirurgie plastica, estetica si reconstructiva si are autorizatie de libera practica;
  • diploma este expusa in general in cadrul clinicii;
  • informati-va cu atentie ce este inclus in pretul operatiei( costul interventiei , anestezia, internarea, controalele postoperatorii, etc;);
  • inainte de orice interventie chirurgicala veti primi un ACCEPT , document ce contine implicatiile interventiei si eventualele riscuri; il veti citi cu atentie si il veti semna ;
  • daca aveti virsta sub 18 ani, va semna in locul dvs. unul din parinti sau tutorele legal;

 

Când te consulti cu medicul tau chirurg, ar trebui sa-i adresezi urmatoarele întrebari:

  • Medicul chirurg îmi poate arata fotografii înainte si dupa operatiile sale?
  • Care sunt rezultatele rezonabile  la care ma pot astepta?
  • Care sunt riscurile si complicatiile asociate  ?
  • La câte operatii suplimentare  ma pot astepta de-a lungul vietii?
  • Cum vor arata sanii mei daca voi  alege sa scot implanturile fara a le înlocui?
  • Care sunt forma, marimea, textura implanturilor, locul de incizie si locul de amplasare recomandate pentru mine?
  • Cum ar trebui sa ma pregatesc pentru interventia chirurgicala?
  • Capacitatea mea de alaptare va fi afectata?
  • Cum ma pot astepta sa arate, în timp, sânii mei dupa operatia de marire?
  • Cum vor arata sânii mei mariti dupa sarcina si alaptare?
  • Ce optiuni am daca sunt nemultumita de rezultatul operatiei?

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Peelingul chimic

Peelingul chimic este o tehnica neinvaziva ( nechirurgical) pentru a restaura o fata ridata , patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii. Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar.

Citeste mai mult »

Gicantomastia juvenila – afectiune si trauma

Adolescenta este o etapa a provocarilor, a transformarilor si-a cautarilor, atat pentru tineri, cat si pentru parinti. Un test al echilibrului, in sine, uneori greu de depasit datorita vulnerabilitatii tinerilor, acestia fiind mai receptivi ca oricand la ei insisi si la ceilalti. Imaginea de sine le este in curs de definire, acceptarea sociala devine prioritara, activitatile si curiozitatile se diversifica. Ce poate fi mai solicitant decat atat?

Citeste mai mult »

Feminizarea trasaturilor faciale la transgenderi

Ochii mamei, buzele tatalui, nasul matusii, sprancenele unui strabunic – avem particularitati faciale feminine si masculine deopotriva, mosteniri de familie, insa, chipul ne indica precis ce culoare au avut botoseii in maternitate. Tocmai de aceea, pacientii transgenderi acorda o atentie speciala chipului, indiferent daca intervin sau nu asupra restului corpului, fiind esential in stabilirea modului in care doresc a fi perceputi.

Citeste mai mult »

Articole recomandate

Meniu