29 noiembrie 2023 2:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
sarcina
()

Daca deveniti mama, nu inseamna ca nu puteti arata la fel de bine sau mai bine ca inainte de sarcina. Majoritatea femeilor se bucura sa devina mame si se simt foarte bine in timpul sarcinii. Dar, pentru unele femei, schimbarile fizice cauzate de graviditate, pot rapi din bucuria de a fi mama. Daca simititi asa, NU SINTETI SINGURA!

Din fericire, nu trebuie sa invatati sa va acomodati cu noul dvs. corp dupa nastere, ca femeile din generatiile anterioare. Astazi, exista multiple optiuni interesante in chirurgia plastica pentru a va ajuta sa va recistigati sau chiar sa imbunatatiti forma corpului dvs. Acest domeniu al chirurgiei plastice, va va explica nu numai cum se schimba corpul dvs. in timpul sarcinii si dupa, ci si, cum sa preveniti ca acestea sa va modifice viata si intimitatea. Multe proceduri cosmetice pot fi realizate ambulator, fara internare, pt. a va putea intoarce in aceeasi zi acasa la familie. Cunoscindu-va optiunile, va puteti relaxa si bucura de sarcina si de noua postura de mama, fara a va ingrijora de aspectul corpului dvs.

Marirea sanilor

Una din dilemele cu care se confrunta mamele, este, daca sa alapteze sau nu. Multe femei se ingrijoreaza ca alaptaul le strica forma sinilor. Insa alaptatul ofera bebelusului si mamei multiple beneficii. Schimbarile la nivelul sinilor apar de fept intimpul sarcinii. Pe masura ce corpul se pregateste sa ingrijeasca bebelusul, glandele mamare se umfla si inlocuiesc tesutul adipos. Dupa nastere, aceste glande se micsoreaza, lasind pielea in exces. Acest lucru duce ca sinii sa arate mai putin „plini”, si sa apara aspectul de sini cazuti. Chirurgia plastica ofera, prin mamoplastia de augmentare cu implante mamare de aspect cit mai natural, revenirea sinilor la aspectul lor tineresc.
Chirurgul plastician va face operatia cu anestezie generala sau locala, cu incizii mici plasate de obicei in santul submamar, periareolar sau in axila. Implantele se vor introduce fie sub glanda fie sub muschi; firele de sutura se scot la 2 saptamini.

Mastopexia ( Liftingul de sani)

Unele femei pot avea o edematiere masiva a sinilor in timpul sarcinii. Dupa pierderea grasimii dupa nastere, pielea poate prezenta la nivelul sinilor vergeturi si aspect cazut (ptozat). Nici un fel de exercitii fizice nu vor face ca pielea sa se stringa la loc. O procedura chirurgicala, numita mastopexie, poate indeparta excesul de piele si reduce aspectul cazut al sinilor. Se face sub anestezie generala, firele se scot la 14 zile.

Abdominoplastia sau lipectomia

Pe nici o zona nu e mai evidenta modificarea produsa de sarcina ca pe abdomen. Pot aparea vergeturi, cicatrici postcezariana si ptoza cutanata (sort abdominal). Aceste semne ale maternitatii pot da frustrare si depresie la unele femei. Lipectomia este o procedura prin care se indeparteaza excesul de piele ce se situeaza sub ombilic, atenueaza vergeturile si imbunatateste cicatricea postcezariana. Multe femei fac aceasta operatie in acelsi timp cu ligaturarea trompleor uterine sau a unei histerectomii. Veti fi internata 1-2 zile, cu exceptia situatiilor in care aveti un mic exces cutanat si interventia se poate realiza cu anestezie locala.
Lipoaspiratie

Astazi, cea mai solicitata interventie de chirurgie plastica , lipoaspiratia, poate aduce multiple beneficii dupa nastere, femeilor. Un metabolism mai lent, mai putin timp pt. sport, sau orice alt motiv, pot duce la stabilirea indicatiei de lipoaspiratie. Chirurgul plastician poate sa sculpteze corpul, sa indeparteze excesul de grasime. Lipoaspiratia pe zone restrinse se poate face ambulator fara internare cu anestezie locala, dar daca este cazul de a indeparta o cantitate mare de grasime sau se lucreaza mai multe arii anatomice, este necesara anestezie generala si internare de o zi.

Labioplastie

In timpul unei nasteri fiziologice, la multe femei se rup sau se largesc labiile mici si mari. Labioplastia poate repara aceste distrugeri, ajutind femeia sa se vindece mai rapid dupa nastere. Operatia se face fie cu anestezie locala (nu necesita internare) fie cu anestezie generala (internare citeva ore). Recuperarea dureaza citeva zile.

Modificari ale culorii pielii

Modificarea culorii pielii din timpul graviditatii, numita cloasma, de la nivelul fetei, este foarte frecventa in timpul sarcinii. 3 din 4 femei pot avea aceste modificari. Tratamentul se face prin peeling chimic, in mai multe sedinte (2 sau 3) la interval de o saptamina. Tratamentul este nechirurgical, nu neceita internare, dureaza 30 de minute.

La fel cum a decide a avea un copil necesita o planificare atenta si serioasa, la fel si a face o interventie estetica, trebuie realizata in urma unei informari corecte si complete.

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Ce este mesoterapia

MESOTERAPIA- este un tratament nechirurgical ce utilizeaza microinjectii cu substante homeopate sau vitamine, in stratul mijlociu al pielii , pentru a realiza vindecarea sau corectarea unei arii specifice a corpului.Mesoterapia se considera a fi ultima noutate in reducerea celulitei, sculptarea corpului sau reintinerirea fetei.

Citeste mai mult »

Articole recomandate

() Imbunatatirea aspectului penisului include 2 entitati: alungirea penisului; ingrosarea penisului;. Acestea se pot realiza intr-o singura operatie sau in 2 operatii separat fiecare. „un aspect important de subliniat este necesitatea de a avea asteptari realiste.” ALUNGIREA Punctul de pornirea a discutiei este faptul ca o portiune (1-1/3) din lungimea penisului este retropubian ( in… Continuă lectura Alungire de penis (Faloplastie)

() Marirea sanului nu este doar o decizie medicala, ci in primul rand una personala. Imbunatatirea aspectului poate creste increderea de sine a persoanei. Cunoastera cat mai exacta a posibilitatilor tehnologice si medicale moderne, a avantajelor, a riscurilor si a implicatiilor acestor posibilitati, este primul si cel mai important pas in vedera luarii unei decizii… Continuă lectura Marirea de sani – augmentarea mamara (I)

() Abdominoplastia este o procedura chirurgicală pentru a indepărta excesul de piele „zbîrcită” si al ţesutui grăsos din regiunea mijlocie si cea inferioara a abdomenului. Poate îndepărta pielea increţită, întări muşchii abdominali si aplatiza abdomenul inferior.   CONSIDERATII PREOPERATORII Consultatia la un chirurg plastic este primul pas dacă aveti in vedere abdominoplastia. Pacientul va trebui… Continuă lectura Abdominoplastia

Meniu