18 aprilie 2024 1:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
sarcina
()

Daca deveniti mama, nu inseamna ca nu puteti arata la fel de bine sau mai bine ca inainte de sarcina. Majoritatea femeilor se bucura sa devina mame si se simt foarte bine in timpul sarcinii. Dar, pentru unele femei, schimbarile fizice cauzate de graviditate, pot rapi din bucuria de a fi mama. Daca simititi asa, NU SINTETI SINGURA!

Din fericire, nu trebuie sa invatati sa va acomodati cu noul dvs. corp dupa nastere, ca femeile din generatiile anterioare. Astazi, exista multiple optiuni interesante in chirurgia plastica pentru a va ajuta sa va recistigati sau chiar sa imbunatatiti forma corpului dvs. Acest domeniu al chirurgiei plastice, va va explica nu numai cum se schimba corpul dvs. in timpul sarcinii si dupa, ci si, cum sa preveniti ca acestea sa va modifice viata si intimitatea. Multe proceduri cosmetice pot fi realizate ambulator, fara internare, pt. a va putea intoarce in aceeasi zi acasa la familie. Cunoscindu-va optiunile, va puteti relaxa si bucura de sarcina si de noua postura de mama, fara a va ingrijora de aspectul corpului dvs.

Marirea sanilor

Una din dilemele cu care se confrunta mamele, este, daca sa alapteze sau nu. Multe femei se ingrijoreaza ca alaptaul le strica forma sinilor. Insa alaptatul ofera bebelusului si mamei multiple beneficii. Schimbarile la nivelul sinilor apar de fept intimpul sarcinii. Pe masura ce corpul se pregateste sa ingrijeasca bebelusul, glandele mamare se umfla si inlocuiesc tesutul adipos. Dupa nastere, aceste glande se micsoreaza, lasind pielea in exces. Acest lucru duce ca sinii sa arate mai putin „plini”, si sa apara aspectul de sini cazuti. Chirurgia plastica ofera, prin mamoplastia de augmentare cu implante mamare de aspect cit mai natural, revenirea sinilor la aspectul lor tineresc.
Chirurgul plastician va face operatia cu anestezie generala sau locala, cu incizii mici plasate de obicei in santul submamar, periareolar sau in axila. Implantele se vor introduce fie sub glanda fie sub muschi; firele de sutura se scot la 2 saptamini.

Mastopexia ( Liftingul de sani)

Unele femei pot avea o edematiere masiva a sinilor in timpul sarcinii. Dupa pierderea grasimii dupa nastere, pielea poate prezenta la nivelul sinilor vergeturi si aspect cazut (ptozat). Nici un fel de exercitii fizice nu vor face ca pielea sa se stringa la loc. O procedura chirurgicala, numita mastopexie, poate indeparta excesul de piele si reduce aspectul cazut al sinilor. Se face sub anestezie generala, firele se scot la 14 zile.

Abdominoplastia sau lipectomia

Pe nici o zona nu e mai evidenta modificarea produsa de sarcina ca pe abdomen. Pot aparea vergeturi, cicatrici postcezariana si ptoza cutanata (sort abdominal). Aceste semne ale maternitatii pot da frustrare si depresie la unele femei. Lipectomia este o procedura prin care se indeparteaza excesul de piele ce se situeaza sub ombilic, atenueaza vergeturile si imbunatateste cicatricea postcezariana. Multe femei fac aceasta operatie in acelsi timp cu ligaturarea trompleor uterine sau a unei histerectomii. Veti fi internata 1-2 zile, cu exceptia situatiilor in care aveti un mic exces cutanat si interventia se poate realiza cu anestezie locala.
Lipoaspiratie

Astazi, cea mai solicitata interventie de chirurgie plastica , lipoaspiratia, poate aduce multiple beneficii dupa nastere, femeilor. Un metabolism mai lent, mai putin timp pt. sport, sau orice alt motiv, pot duce la stabilirea indicatiei de lipoaspiratie. Chirurgul plastician poate sa sculpteze corpul, sa indeparteze excesul de grasime. Lipoaspiratia pe zone restrinse se poate face ambulator fara internare cu anestezie locala, dar daca este cazul de a indeparta o cantitate mare de grasime sau se lucreaza mai multe arii anatomice, este necesara anestezie generala si internare de o zi.

Labioplastie

In timpul unei nasteri fiziologice, la multe femei se rup sau se largesc labiile mici si mari. Labioplastia poate repara aceste distrugeri, ajutind femeia sa se vindece mai rapid dupa nastere. Operatia se face fie cu anestezie locala (nu necesita internare) fie cu anestezie generala (internare citeva ore). Recuperarea dureaza citeva zile.

Modificari ale culorii pielii

Modificarea culorii pielii din timpul graviditatii, numita cloasma, de la nivelul fetei, este foarte frecventa in timpul sarcinii. 3 din 4 femei pot avea aceste modificari. Tratamentul se face prin peeling chimic, in mai multe sedinte (2 sau 3) la interval de o saptamina. Tratamentul este nechirurgical, nu neceita internare, dureaza 30 de minute.

La fel cum a decide a avea un copil necesita o planificare atenta si serioasa, la fel si a face o interventie estetica, trebuie realizata in urma unei informari corecte si complete.

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Gicantomastia juvenila – afectiune si trauma

Adolescenta este o etapa a provocarilor, a transformarilor si-a cautarilor, atat pentru tineri, cat si pentru parinti. Un test al echilibrului, in sine, uneori greu de depasit datorita vulnerabilitatii tinerilor, acestia fiind mai receptivi ca oricand la ei insisi si la ceilalti. Imaginea de sine le este in curs de definire, acceptarea sociala devine prioritara, activitatile si curiozitatile se diversifica. Ce poate fi mai solicitant decat atat?

Citeste mai mult »

Peelingul chimic

Peelingul chimic este o tehnica neinvaziva ( nechirurgical) pentru a restaura o fata ridata , patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii. Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar.

Citeste mai mult »

Articole recomandate

() DACÃ VÃ GÎNDITI LA UN LIFTING FACIAL Cu cît oamenii îmbãtrinesc, efectul gravitatiei, expunerea la soare si stresul zilnic se pot observa mai bine pe fata lor.Cute adînci se formeazã între nas si gurã; linia mandibulei se îngroasã si cade; cute si depozite adipoase apar in regiunea gîtului. Un lifting facial poate opri procesul… Continuă lectura Lifting facial – remodelare faciala – chirurgie-estetica.ro

Blefaroplastia estetică este procedura de chirurgie plastică prin care se îndepartează excesul de tegument si grăsime (ce alcătuiesc „pungile” si ridurile ale pleoapelor), eliminând cauza aspectului de îmbatrinit si obosit al ochilor; si ridicarea sprincenelor căzute.

Meniu