25 mai 2024 2:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
lifting_sani chirurgie estetica Romania
()

Pierderea elasticitatii pielii, gravitatia, pierderea in greutate, sarcina si alaptarea afecteaza forma si fermitatea sânilor. Pacientele care sint multumite de marimea sinilor lor, pot beneficia de un lifting al sinilor pentru ai ridica si ai intari, imbunatatind aspectul general.

Unele paciente pot fi nemultumite ca au pierdut o parte semnificativa din volumul sanilor. In aceste cazuri se indica liftingul impreuna cu inserarea implantelor mamare

SUNT O CANDIDATA PENTRU LIFTINGUL DE SÂN?
CONSULTATIA DUMNEAVOASTRA
IN CE CONSTA OPERATIA?
CARE SINT VARIANTELE TEHNICE ALE MAMOPLASTIEI?
RISCURILE OPERATORII
CUM DECURGE OPERATIA?
CUM VA FI PRIMA ZI DE OPERATIE?
CIND SE REIA ACTIVITATEA NORMALA?
REZULTATUL POSTOPERATOR
CIT VA DURA REZULTATUL ?
CONDUITA POSTOPERATORIE

SUNT O CANDIDATA PENTRU LIFTINGUL DE SÂN?Puteti fi o buna candidata daca indepliniti conditiile:

– Sanii sunt atarnati dar de marime satisfacatoare;
– Sanii si-au pierdut fermitatea si elasticitatea;
– Areolele si mameloanele sunt indreptate in jos sau pozitionate sub santul submamar.

Uneori aceste conditii sunt ereditare; alteori sanii se pot dezvolta diferit; pot fi diferente in marime cat si in forma. Sanii care sunt mari si grei pot fi ridicati dar rezultatul nu dureaza la fel de mult ca si atunci cand operatia se face pe sani mai mici.

Liftingul de san se poate face la orice varsta, dar se recomanda dupa ce dezvoltarea sanului a fost atinsa. Sarcina si alaptarea influenteaza forma si marimea sanilor. Totusi multe femei decid sa se supuna liftingului de san inainte de a avea copii, urmand sa-si corecteze eventualele efecte ulterior prin chirurgie. Deoarece canalele galactofore si mameloanele sunt lasate intacte, operatia nu afecteaza capacitatea de alaptare.

CONSULTATIA DUMNEAVOASTRA In timpul consultatiei veti fi intrebata despre marimea si forma dorita a sanilor. Chirurgul va discuta cu dumneavoastra cum vor fi repozitionate mameloanele si areolele. Va trebui sa mentionati tot ce doriti sa imbunatatiti la sanii dvs.; aceasta va ajuta chirurgul sa inteleaga asteptarile dvs. si sa determine daca pot fi in mod realist atinse.
Chirurgul va examina sanii dvs. masurandu-i si fotografiindu-i. Se vor evalua marimea, forma sanilor, calitatea pielii si pozitionatea areolelor si mameloanelor.
Veti veni la consultatie pregatita sa discutati antecedentele dvs. medicale: alergii medicamentoase sau de alta natura, tratamente medicale, alte interventii chirurgicale si biopsie mamara.
Va trebui sa informati chirurgul daca planuiti sa pierdeti o cantitate semnificativa in greutate mai ales daca ati observat ca sanii devin mai mici si mai atarnati cand slabiti. Chirurgul va va sfatui sa va stabilizati greutatea inainte de operatie.

IN CE CONSTA OPERATIA? Una din metode implica trei incizii: o incizie se face in jurul areolei, alta coboara de la marginea inferioara a areolei in santul submamar iar a treia este orizontala sub san. Dupa ce chirurgul a indepartat excesul de piele, areola si mamelonul sunt mutate intr-o pozitie mai inalta. Areola care la un san ptozat poate fi intinsa, se poate reduce in marime. Pielea care initial era localizata deasupra areolei se trage in jos si se apropie pentru a remodela sanul.
Mameloanele si areolele ramin atasate de tesuturile subiacente permitind astfel mentinerea sensibilitatii areolei si capacitatea de alaptare.

CARE SINT VARIANTELE TEHNICE ALE MAMOPLASTIEI? In anumite situatii , este posibil sa se evite incizia orizontala de sub sini. Uneori se poate folosi o tehnica care sa evite atit incizia orizontala cit si cea verticala, in functie de aspectul particular al sinului. Daca chirurgul decide ca este indicat a se face si o augmentare a sinului in acelasi timp cu liftingul de san va fi necesar a se folosi implante

RISCURILE OPERATORII Din fericire nu exista riscuri majore pentru aceasta interventie. In fiecare an se opereaza numeroase femei cu succes, fara a avea complicatii majore. Totusi cine doreste operatia trebuie sa fie constienta atit de riscuri cit si de beneficii.Riscurile se vor discuta individual cu fiecare pacienta in functie de particularitatile fiecareia.Complicatiile includ hemoragia, infectia si reactiile la anestezie. Dupa operatie este posibil ca sanii sa nu fie simetrici sau pozitia areolelor sa nu fie simetrica. Este posibil ca ulterior sa fie necesara o interventie de retusare ulterior. Rar poate apare pierderea sensibilitatii la nivelul areolei. Cicatricile se pot revizui ulterior daca pacienta este nemultumita de aspectul lor.

CUM DECURGE OPERATIA? In functie de varsta, de antecedentele dvs. familiale, vi se va recomanda sa faceti o mamografie preoperator si alta la citeva luni postoperator. Aceasta va va ajuta sa detectati orice schimbare in sinii dvs, ulterior. Dupa operatie va veti examina singura sinii in mod constant.
Liftingul de sin nu creste riscul aparitiei cancerului de san.
Daca sinteti fumatoare trebuie sa va opriti. Utilizarea de aspirina si de alte antiinflamatoare creste riscul singerarii, asa ca va trebuie sa evitati consumul lor inainte de operatie.
Operatia se face de obicei cu pacientul ambulator. In acest caz aveti grija sa aveti pe cineva care sa va ingrijeasca dupa operatie si in timpul primei nopti.

CUM VA FI PRIMA ZI DE OPERATIE? In prima zi dupa operatie veti fi incurajata sa va ridicati din pat pentru perioade scurte. Dupa citeva zile va puteti misca mai confortabil. Aplecarea, ridicarea de greutati va fi evitata deoarece aceste activitati pot cauza edeme sau singerare. Veti dormi pe spate pentru a nu presa sanii.
Drenurile eventuale vor fi indepartate la citeva zile postoperator, in timp ce se vor schimba si pansamentele. Veti purta o bustiera medicala pina cind dispare edemul si roseata sinilor. Firele se vor scoate in 3 saptamini, treptat incepind din 1 saptamina.

CIND SE REIA ACTIVITATEA NORMALA? Dupa operatie e posibil sa va reluati activitatea intr-o saptamina sau 2, in functie de munca dvs. In cele mai multe cazuri trebuie sa evitati efortul fizic, pina la citeva saptamini. Puteti simti un usor discomfort in acest timp, dar este normal. Daca aveti dureri mari luati legatura cu chirurgul dvs.!
Se va evita activitatea sexuala pentru minimum 2 saptamini sau mai mult, dupa care se va avea grija de sini pentru citeva saptamini.

REZULTATUL POSTOPERATOR Liftingul de sini va va face sinii mai ridicati si mai fermi. Pozitia areolelor si mameloanelor se va imbunatati, iar marimea si aspectul areolelor va fi satisfacatoare ca aspect.

Cicatricile postoperatorii se vor atenua in timp. Este important sa realizati ca aceste cicatrici sint permanente. In anumite cazuri acestea vor arata ca niste linii fine. Unele persoane pot dezvolta cicatrici mai vizibile, dar se pot retusa chirurgical.

CIT VA DURA REZULTATUL? Daca nu aveti modificari importante ale greutatii, sau o eventuala sarcina, forma noilor sini va ramine constanta. Oricum, gravitatia si imbatrinirea vor modifica forma si marimea sanilor la orice femeie. Daca dupa citiva ani, nu mai sinteti multumita de aspectul sinilor dvs., puteti face un al doilea lifting.

CONDUITA POSTOPERATORIE Veti veni la controale periodice postoperatorii la indicatiile chirurgului pentru a evalua rezultatul in timp.

Nu uitati! Relatia pacient- chirurg nu se termina la iesirea din sala de operatie!

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Articole recomandate

MESOTERAPIA- este un tratament nechirurgical ce utilizeaza microinjectii cu substante homeopate sau vitamine, in stratul mijlociu al pielii , pentru a realiza vindecarea sau corectarea unei arii specifice a corpului.Mesoterapia se considera a fi ultima noutate in reducerea celulitei, sculptarea corpului sau reintinerirea fetei.

Meniu