7 septembrie 2024 20:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
imbunatatire penis chirurgie estetica
()
Imbunatatirea aspectului penisului include 2 entitati:
  • alungirea penisului;
  • ingrosarea penisului;.

Acestea se pot realiza intr-o singura operatie sau in 2 operatii separat fiecare.

„un aspect important de subliniat este necesitatea de a avea asteptari realiste.”

ALUNGIREA Punctul de pornirea a discutiei este faptul ca o portiune (1-1/3) din lungimea penisului este retropubian ( in spatele osului pubis) . Daca acest segment se poate trage inainte, se poate obtine o alungire a portiunii exterioare. De asemenea poate exista un efect de intindere directa a tesuturilor in tensiune in timp, la fel ca si in alte tehnici de alungire a tesuturilor. Exista 2 ligamente care ataseaza penisul de pubis, ligamentul fundiform si ligamentul suspensor. Ambele ligamente trebuie eliberate. Este probabil ca eliberarea completa a portiunii profunde a ligamentului suspensor sa nu fie realizabila fara a intra in uretra , dar aceasta portiune poate fi intinsa in momentul operatiei sau ulterior prin greutati exterioare. Aceasta implica o disectie meticuloasa si se realizeaza sub marire cu lupe chirurgicale. In acelasi timp se interpune un implant de goretex sau o grefa dermograsoasa pentru a preveni readerarea. Zona este abordata printr-o incizie orizontala suprapubiana sau una verticala pe linia mediana.

CRESTEREA IN LUNGIME La ce crestere ne putem astepta? Raportindu-ne la citeva mii de interventii se pare ca, media este mai mult de 2,5-3 cm ; ocazional s-au semnalat cresteri de pina la 7,5-8 cm. Rareori nu se obtine nici un cistig in stare de erectie, in moment ce sigur exista o crestere in lungime cu penisul neerect. 20% din pacienti nu au cistigat decit 1 cm in erectie, 70% totusi au cistigat intre 2-4cm., 10% mai mult de atit. Nu exista nici un indiciu pentru chirurg de a aprecia cistigul in cm pina in momentul interventiei. Ce determina acest cistig depinde de natura ligamentului ( un ligament mai scurt produce o alungire mai mare), de cit de mare este portiunea interna a penisului ( aceasta influenteaza cit de mult se poate avansa), si totodata este importanta disciplina in tratamentul postoperator, in special folosirea greutatilor sau a tractiunii. Pacientii vor avea un dispozitiv cu greutati . Cei mai multi sint multumiti de rezultate, care devin evidente in 3 luni de la operatie , acestea putind sa se imbunatateasca inca timp de 18 luni .

ASTEPTARI REALISTE Se obtin din ce in ce rezultate mai bune . Oricum un aspect important de subliniat este necesitatea de a avea asteptari realiste. Amintiti-va ca alungirea de penis are limite. Chirurgul nu poate „creea” prin magie lungime. Se poate doar folosi de resursele anatomice ale pacientului. Desi in mod normal se cistiga aproximativ 3-4,5 cm nu trebuie sa fiti dezamagit de un cistig de 2 cm. In acest sens, la un penis de 10 cm , 4cm inseamna o alungere de 40% din lungime. Nu se poate garanta o anumita alungire. O crestere moderata in grosime totusi poate fi sigura.

CRESTEREA IN GROSIME AUTOGREFA CU GRASIME Se recolteaza din zonele donatoare( unde exista un excs de tesut grasos) cu canula de lipoaspiratie conectata la o seringa sau aspirator prin 2 incizii de 0,5 cm. Se injecteaza grasimea prelucrata prin mai multe injectii sub piele. Se utilizeaza aproximativ 30 – 50 cc de grasime pe sedinta distribuita in mod simetric sau in zonele care neesita acest lucru. Se poate repeta procedura la 6 saptamini daca e necesar. Desi se injecteaza mai putin decit la inceputurile chirurgiei plastice sansa ca aceasta grasime sa se revascularizeze si sa supravietuiasca este mult marita.

AVANTAJELE Este o procedura simpla, rapida si fara riscuri pentru zona donatoare. Daca pacientul are zone cu tesut adipos in exces, acesta se poate indeparta in acelasi timp.

DEZAVANTAJELE Resorbtia poate apare si atunci poate fi necesara o noua injectare. Chirurgul poate sa nu gaseasca grasime de calitate buna la un pacient atletic.

GREFA DERMOGRASOASA Problemele care pot apare in cazul autogrefei cu grasime ( formare de noduli, scurtare sau asimetrie) a dus la folosirea grefelor dermograsoase dezepitelizate. Dupa recoltarea a doua grefe ( aproximativ de 10/4 cm) grefele se insereaza pe lungime printr-un tunel facut pe fiecare parte a penisului.

AVANTAJE Aspect neted si uniform , poate supravietui mai mult decit autogrefa cu grasime .

DEZAVANTAJE La nivelul zonei donatoare persistenta unei cicatrici, probleme legate de vindecare si cicatrizare ; procedura este mai lunga.

LAMBOURI Lamboul suprapubic revers se ridica printr-o incizie suprapubica . Tesuturile isi mentin aportul vascular la baza lamboului , acesta fiind tunelizat pe sub pielea penisului si ancorat linga marginea glandului.

AVANTAJELE Zona donatoare este acoperita de parul pubian; alungirea se poate face prin aceeasi incizie; nu este necesar sa intorci pacientul pe burta pentru a recolta grasime de pe fese ca in grefele dermograsoase. Teoretic are cea mai buna supravietuire deoarece isi pastreaza aportul vascular.

DEZAVANTAJELE Microdisectia necesita timp operator indelungat; poate apare o zona mai umflata la baza penisului acolo unde se intoarce lamboul.

POSTOPERATOR

  •  intra si postoperator se administreaza antibioterapie;
  • pansament usor pentru 2 zile;
  • intindere manuala la 1 saptamina;
  • greutati la 2 saptamini ( daca s-a facut doar alungirea) , sau 3 saptamini pentru autogrefe cu grasime , 4 saptamini pina la 5 pentru grefe dermograsoase si lambou;se va folosi zilnic cite 20 de minute de 2 ori, si peste noapte se va folosi un sistem de scripeti cu greutati;
  • sex dupa 4-6 saptamini;
  • Pacientii sint indrumati sa evalueze rezultatele dupa 6-18 luni ;
  • Tratament adjuvant: lipoaspiratie suprapubiana pentru a reduce depozitul adipos pubic, descoperind cit mai mult din penis.
  • Se poate face circumcizia in primul rind sau in timpul operatiei pentru a evita macerarea , edemul sau problemele legate de cicatrizare cind se folosesc grefe sau lambouri.

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Lifting de san – chirurgie estetica

Blefaroplastia estetică este procedura de chirurgie plastică prin care se îndepartează excesul de tegument si grăsime (ce alcătuiesc „pungile” si ridurile ale pleoapelor), eliminând cauza aspectului de îmbatrinit si obosit al ochilor; si ridicarea sprincenelor căzute.

Citeste mai mult »

Articole recomandate

() Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice. Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, sa modifice varful sau cocoasa, sa reduca narinele sau sa modifice unghiul dintre nas si buza superioara. Deasemenea poate corecta malformatii sau defecte post traumatice, inlaturand si problemele respiratorii. „Cei mai buni… Continuă lectura Rinoplastia – remodelarea nasului

() Principalele interventii chirurgicale estetice sunt: Lipoșuctia, care implică îndepărtarea grăsimii inestetice din anumite zone ale corpului; Implante mamare, care sunt utilizate pentru a mări sau pentru a reface forma sânilor; Ridicarea faciala, care poate include proceduri precum liftingul facial, liftingul sprâncenelor și a ochilor, precum și a altor proceduri care au ca scop să… Continuă lectura Care sunt principalele interventii in chirurgia estetica

Meniu