19 aprilie 2024 10:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
rinoplastie chirurgie estetica
()

Rinoplastia, sau operatia de remodelare a nasului, este una dintre cele mai obisnuite operatii estetice. Rinoplastia poate reduce sau creste dimensiunile nasului, sa modifice varful sau cocoasa, sa reduca narinele sau sa modifice unghiul dintre nas si buza superioara. Deasemenea poate corecta malformatii sau defecte post traumatice, inlaturand si problemele respiratorii.

„Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt persoanele care cauta o imbunatatirea si nu perfectiunea in ceea ce priveste infatisarea lor.”

Daca luati in considerare rinoplastia, aceasta brosura va da notiunile de baza despre aceste proceduri – cum va poate ajuta, cum se efectueaza si la ce rezultate sa va asteptati – dar nu cuprinde insa toate raspunsurile intrucat exista factori individuali pentru pacient si chirurg si de aceea, intrebati-va chirurgul despre tot ceea ce nu intelegeti.

CANDIDATI PENTRU RINOPLASTIE Rinoplastia poate imbunatati infatisare si spori increderea in propria persoana, dar nu schimba imaginea dumneavoastra conform cu „idealul” sau nu va determina alt comportament al celor din jur fata de dumneavoastra. Înainte de a decide asupra operatiei, ganditi-va bine la asteptarile dumeavoaastra si discutati acest lucru cu chirurgul. Cei mai buni candidati pentru rinoplastie sunt persoanele care cauta o imbunatatirea si nu perfectiunea in ceea ce priveste infatisarea lor. Astfel ca, daca va bucurati de o sanatate maxima, un psihic stabil si asteptari modeste, puteti fi considerat un bun candidat. Rinoplastia se poate efectua pentru a realiza obiective estetice si reconstructive, pentru a corecta defecte din nastere si probleme repiratorii. Varsta poate fi si ea un factor demn de luat in seama.

 

TOATE OPERATIILE AU UN RISC! Cand rinoplastiile sunt efectuate de un chirurg plastic calificat complicatiile sunt reduse si minore. Totusi, pot aparea anumite complicatii: infectii, hemoragii si reactii adverse la anestezie. Riscurile complicatiilor se pot reduce prin respectarea stricta a instructiunilor pre si post operatorii. Dupa operatie, pot aparea vase mici de sange ca niste pete fine la suprafata pielii; acestea fiind de obicei mici si de scurta durata, dar pot fi si permanente. Cicatricile in operatia de rinoplastie inchise pot fi invizibile total; cand se efectueaza tehnica deschisa sau unde procedura cere ingustarea narilor, micile cicatrici de la baza narinelor nu sunt de obicei vizibile. Într-un caz din 10 este necesara o reinterventie de exemplu pentru corectarea unor neajunsuri. Aceste cazuri sunt imprevizibile si pot aparea si la cei mai experimentati chirurgi, operatia de corectie fiind minima.

 

PLANIFICAREA OPERATIEI Comunicarea dintre dumneavoastra si medic este esentiala. La prima consultatie chirurgul va va intreba despre aspectul dorit pentru nasul dvs. apoi va evalua structura nasului si a fetei, explicandu-va optiunile pe care le aveti. Vi se vor explica factorii care pot influenta operatia si rezutatul. Acesti factori includ: structura oaselor si cartilajelor nasului, forma fetei, grosimea pielii, varsta si asteptarile dvs. de asemenea, chirurgul va va explica procedura, tipul de anestezie folosit, locul unde va avea operatia, riscurile, costul si ce alte optiuni mai aveti. Cele mai multe polite de asigurare nu includ operatii estetice, totusi daca procedura este folosita pentru reconstructie, pentru a corecta problemele de respiratie sau defecte post traumatice, opratia poate fi acoperita de asigurare. Spuneti chirurgului dumneavoastra daca ati mai avut si alte operatii la nas, chiar daca au fost facute cu multi ani in urma. Foarte important este de asemenea sa va informati chirurgul daca faceti alergie la ceva anume, daca aveti probleme de respiratie, daca luati medicamente,vitamine, droguri si daca fumati Nu ezitati sa va intrebati chirurgul despre orice nelamurirre aveti, mai ales daca privesc asteptarile si grijile dumneavoastra fata de rezultat.

 

PREGATIREA PENTRU OPERATIE Chirurgul va va da informatii precise asupra dietei, tratamentul medicamentos, fumat si igiena fetei. Daca respectati cu strictete instructiunile, operatia va decurge normal. Foarte important este sa fiti siguri ca aveti un insotitor care sa va conduca acasa dupa operatie, si sa va aduca la controll si pansament.

 

TIPUL DE ANESTEZIE Operatia poate fi facuta sub anestezie locala sau generala, in functie de procedura, chirurg si de preferintele dvs. cu anestezie locala veti fi sedat preoperator iar nasul si regiunea din jur vor fi amortite. Veti fi treaz in timpul operatiei si nu veti simti durere. Folosind anestezia generala veti dormi in tot timpul operatiei.

 

OPERATIA Operatia de rinoplastie dureaza de obicei in jur de 1-2 ore, procedurile mai complicate necesitand mai mult timp. În timpul operatiei pielea va fi decolata de pe scheletul osteocartilaginos; apoi se va modela scheletul pentru a obtineforma dorita. Aceasta modelare depinde de particularitatea cazlui si de tehnica preferata de chirurg. În final pielea este reasezata noul schelet. Multi dintre chirurgii plastici prefera metoda endonazala (metoda inchisa), in care incizia se face inaintea narinelor. Altii prefera metoda deschisa, mai ales in cazurile complexe; ei fac o incizie mica pe banda de piele care separa narinele. Cand operatia este gata va fi aplicata o atela care va va mentine forma noua a nasului. Mai pot fi folosite, pentru a stabiliza septul nazal – peretele despartitor in mijlocul cavitatii nazale – atele sau mese interne.

 

DUPA OPERATIE În primele 24 de ore, va veti simti fata edematiata, durere la nivelul nasului si o durere surda de cap. Puteti controla aceste simptome prin tratamentul analgezic. Stati in pat cu capul ridicat (cu exceptia mersului la toaleta) in prima zi. Veti observa ca echimozele si edemul se vor accentua in jurul ochilor avand punctul maxim in ziua a doua, a treia. Aplicarea de comprese reci reduce edemul si va veti simti putin mai bine. Oricum va veti simti mai bine decat aratati! Majoritatea edemelor si echimozelor dispar in 1-2 saptamani dar un anumit grad de edem va ramane observabil doar pentru dumneavoastra si chirurg, acesta persistand citeva luni. De asemenea, o mica sangerare este obisnuita in primele zile dupi operatie si veti continua sa va simtiti, pentru cateva saptamani, cu nasul infundat. Este de recomandat ca timp de o saptamana sa nu va suflati nasul, lucru care va concura la vindecarea rapida a mucoasei. Daca aveti mese, acestea se vor indeparta dupa cateva zile si va veti simti mai confortabil. Dupa una doua saptimani, toate pansamentele, imobilizarile si firele vor suprimate.

 

REVENIREA LA NORMAL Majoritatea pacientilor care au facut operatia de rinoplastie se pot intoarce la scoala sau activitatile mai sedentare la o saptamana de la operatie. Pentru a va relua ritmul normal e nevoie, totusi, de cateva saptamani. Chirurgul va va da instructiuni precise pentru a va relua gradat activitatea dumneavoastra normala. Acestea pot include: evitarea joggingului, inotului, relatiilor sexuale, aplecarilor, in general orice activitate ce duce la cresterea presiunii sanguine (2 -3 saptamani). Evitati de asemenea, sa va loviti sau sa va frecati nasul, iar timp de 8 saptamani expunerea la soare. Fata si mai ales nasul se spala foarte delicat. Lentilele de contact se pot purta imediat ce doriti. Ochelarii in schimb se pot purta imediat ce se indeparteaza atela, dar numai lipiti de frunte cu banda adeziva sau sprijiniti de obraji. Acest lucru este valabil in jur de 6 -7 saptamani, timp in care nasul este complet vindecat. Chirurgul va va programa mai multe vizite post operator pentru a verifica progresele vindecarii, iar daca aveti simptome neobisnuite sau orice fel de intrebari nu ezitati sa va sunati si sa intrebati chirurgul.

 

NOUL DUMNEAVOASTRA „LOOK” În zilele ce urmeaza operatiei, cand fata dumneavoastra este umflata si invinetita, e usor sa uitati sa veti arata mai bine. Majoritatea pacientilor se simt deprimati o perioada dupa operatie, lucru de altfel, normal si de inteles. Fiti sigur ca acest stadiu va trece si starea dumneavoastra se va imbunatati. Dupa o saptamana sau doua nu veti mai arata ca ati facut operatia dar, totuti, vindecarea este un proces gradat si lent. Un edem moderat va fi prezent cateva luni, mai ales la nivelul varfului nasului. Rezultatul final al operatiei se ca vedea dupa un an si mai mult. În acest timp puteti experimenta reactii imediate din partea familiei si a prietenilor. Ei pot spune ca nu vad nici o diferenta majora la nasul dumneavoastra. Ei se vor purta intentionat asa, mai ales daca ati schimbbat ceva din ceva ce tine de mostenirea dumneavoastra genetica. Daca se intampla asa, tineti minte de ce ati optat pentru aceasta operatie iar daca v-ati atins scopul, atunci operatia a fost un succes.

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Lifting de san – chirurgie estetica

Blefaroplastia estetică este procedura de chirurgie plastică prin care se îndepartează excesul de tegument si grăsime (ce alcătuiesc „pungile” si ridurile ale pleoapelor), eliminând cauza aspectului de îmbatrinit si obosit al ochilor; si ridicarea sprincenelor căzute.

Citeste mai mult »

Articole recomandate

Peelingul chimic este o tehnica neinvaziva ( nechirurgical) pentru a restaura o fata ridata , patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii. Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar.

Meniu