25 mai 2024 1:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chirurgie estetica in Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
otoplastia chirurgie estetica Romania
()

Chirurgia plastica este o specialitate chirurgicala ce cauta sa imbunatateasca functia fizica si sa minimalizeze deformarile ori cicatricile rezultate in urma accidentelor, bolilor sau defectele din nastere. Cuvintul „plastic” deriva din greaca si inseamna „a modela”. Chirurgia plastica include chirurgia estetica, ce poate reface si imbunatati aspectul exterior al fetei si al corpului. Genioplastia este o procedura chirurgicala ce reface sau creste marimea barbiei pentru a da o mai buna proiectie.

 

Poate da echilibru profilului prin marirea barbiei in relatie cu nasul. Genioplastia reconstructiva se poate face concomitent cu chirurgia mandibulei pentru corectia disfunctiilor de ocluzie.

 

CONSIDERATII PREOPERATORII 

Primul pas pentru o genioplastie este consultatia la un chirurg plastic. Pacientul va discuta in mod sincer despre asteptarile sale in ceea ce priveste modul cum va dori sa arate dupa operatie, dar va tine cont ca rezultatul este imbunatatirea si nu perfectiunea. Dupa examinare, chirurgul va posibilitatile de procedura, care e lungimea, latimea, simetria barbiei si gradul de proiectie dorit. Pacientul cu o ocluzie dentara normala e cel mai bun candidat pentru operatie. In timpul primei vizite chirurgul va explica detaliile specifice cazului, ce tehnica va folosi, ce anestezie, costul si riscurile operatiei. Mii de genioplastii se fac annual, dar pacientul trebuie sa fie constient de eventualele complicatii si riscuri. Complicatiile postoperatorii ca infectia, hematoamele sint rare. Fumatorii trebuie sa fie constienti de efectele nocive asupra vindecarii. Riscul complicatiilor poate fi minim daca se urmeaza instructiunile chirurgului. Costul poate varia depinzind de tipul de anestezie, numarul zilelor de internare, etc.

PROCEDURA CHIRURGICALA

Extinderea procedurii depinde de ce schimbari sint dorite si de ce considera oportun chirurgul. Genioplastia obisnuita este efectuata dupa o anestezie locala, care amorteste si aria din jurul barbiei. Oricum, cind e facuta impreuna cu alte operatii, anestezia generala poate fi folosita, si atunci pacientul va adormi in timpul operatiei. Exista 2 cai de abordare a genioplastiei. In unele cazuri e nevoie de remodelarea mandibulei. In aceasta tehnica, chirurgical face o incizie in interiorul gurii, ce-i permite accesul catre osul barbiei. Folosind un instrument de taiat chirurgul face o incizie orizontala prin os. Portiunea inferioara a osului va fi aavansata inainte si va fi fixata in aceasta pozitie. Incizia va fi suturata si va fi aplicata un pansament compresiv. Dupa interventia efectuata prin incizia interna, pacientul nu are cicatrici vizibile. Cind e necesara o marire intr-un grad mai mic a barbiei, se poate folosi un implant sau o proteza. In aceasta tehnica, incizia e facuta fie in interiorul gurii, fie extern dedesubtul barbiei. Prin incizie, chirurgul creaza o cavitate deasupra osului barbiei si sub muschi, inserind implantul (proteza). Incizia e inchisa si se aplica un pansament compresiv. Cicatricea dupa o incizie externa e neglijabila.

 

RECUPERAREA POSTOPERATORIE

 Dupa interventie, poate apare un oarecare discomfort, care poate fi controlat usor prin medicatie. Chirurgul poate recomanda si o dieta cu lichide pentru 1-2 zile dupa operatie. In general, pacientul se poate ridica in aceasi zi; isi poate relua activitatile si munca dupa citeva zile. Pansamentul se indeparteaza dupa o saptamina.

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.

Info

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei de specialitate. Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

Ce este mesoterapia

MESOTERAPIA- este un tratament nechirurgical ce utilizeaza microinjectii cu substante homeopate sau vitamine, in stratul mijlociu al pielii , pentru a realiza vindecarea sau corectarea unei arii specifice a corpului.Mesoterapia se considera a fi ultima noutate in reducerea celulitei, sculptarea corpului sau reintinerirea fetei.

Citeste mai mult »

Articole recomandate

Blefaroplastia estetică este procedura de chirurgie plastică prin care se îndepartează excesul de tegument si grăsime (ce alcătuiesc „pungile” si ridurile ale pleoapelor), eliminând cauza aspectului de îmbatrinit si obosit al ochilor; si ridicarea sprincenelor căzute.

Meniu