()

REMODELAREA URECHII- CHIRURGIE-ESTETICA.RO

Chirurgia plastica este o specialitate chirurgicala ce are ca scop imbunatatirea aspectului si functiilor fizice sau sa diminueze cicatricile rezultate din accidente, boli sau defecte din nastere. Cuvintul plastic provine din grecestee insemnind „a modela”.

Otoplastia este chirurgia urechii efectuata pentru a rezolva urechile mari sau disproportionate si a le apropia de cap.

Consideratii preoperatorii
Procedura chirurgicala
Recuperarea post operatorie

CONSIDERATII PREOPERATORII Consultatia la un chirurg plastic este primul pas. Pacientul, sau cind este cazul unui copil, parintii, vor discuta sincer despre asteptarile lor si despre starea psihica pre- si postoperator, tinind minte ca rezultatul va fi o imbunatatire si nu perfectiunea. Chirurgul va explica factorii implicati in luarea deciziei pentru operatie. Aceasta va fi efectuata dupa virsta de 5 ani cind dezvoltarea urechii este aproape completa. Cind dismorfismul e sever, se recomanda ca operatia sa se desfasoare mai devreme, pentru a evita stresul emotional cind copilul va merge la scoala. Dupa ce va examineaza, chirurgul va va explica detaliile specifice cazului dvs. incluzind tehnica chirurgicala folosita, anestezia, unde se va efectua operatia si la ce sa va asteptati dupa operatie in mod real. Alti factori de luat in calcul ca riscurile si costurile se vor discuta tot acum. Mii de otoplastii se efectueaza in fiecare an. Totusi trebuie sa fiti pregatit pentru riscurile si complicatiile asociate operatiei. Complicatiile postoperatorii ca infectia si hematomul sint foarte rare. Rareori, urechea poate reveni la pozitia initiala, necesitind o noua interventie. Riscurile pot fi minimalizate prin urmarirea cu strictete a indicatiilor date de chirurgul dvs.. Deoarece otoplastia se efectueaza la cerere, majoritatea asigurarilor nu acopera costurile operatiei. Daca operatia este necesara pentru a corecta un dismorfism sever impropiu dezvoltarii normale, asigurarile pot acoperi costurile total sau partial.

PROCEDURA CHIRURGICALA Otoplastia este efectuata pentru a crea sau restaura pliul central al unei urechi disproportionat de mari sau care proemina. Extinderea procedurii depinde de modificarile dorite si de ce considera chirurgul ca este adecvat. La recomandarea chirurgului dvs., puteti fi operat in cabinet sau in sala de operatii cu internare. Otoplastia se poate efectua cu anestezie locala sau generala ce va va produce un somn profund pe tot parcursul operatiei. Exista mai multe tipuri de interventie pentru otoplastie. Folosind o metoda frecventa, chirurgul efectueaza inciziile in spatele urechii si indeparteaza pielea pentru a expune cartilajul auricular si il remodeleaza . In anumite cazuri acelasi rezultat se obtine fara suturi, prin slabirea cartilajului inainte de a-l plia, inciziile fiind apoi cusute.

RECUPERAREA POSTOPERATORIE Dupa operatie urechile sint acoperite cu un pansament compresiv. Apare un anumit disconfort si durere ce poate fi controlata cu medicamente. Daca ati fost internat, veti sta 1-2 zile. Dupa citeva zile, pansamentele se vor indeparta. Pentru a grabi vindecarea, pacientii sint rugati sa poarte un pansament usor pentru citeva saptamini. Obiectivul otoplastiei este de a da urechii un aspect mai bun si o mai buna pozitionare . Pentru ca inciziile sint facute in spatele urechilor, cicatricile vor fi in santul retroauricular si nu se vor vedea. Desi va puteti ridica intr-o zi sau doua, chirurgul va va face un program gradat de recuperare. Va veti intoarce la lucru in functie de cum va veti simti si cit de repede va veti vindeca.

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Daca va ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii specialisti

Ti-a fost de folos acest articol?

Apasa pe stea pentru nota.

Nota generala / 5. Numar de voturi:

Nu sunt voturi. Voteaza primul acest articol.